A múlt hétvégi szezonnyitó Osztrák Nagydíj meglepően sok kiesést hozott, bőven akadtak műszaki hibák.

A williamses George Russell a futam 49. körében búcsúzott, az első gyanú szerint az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt, de miután a motorszállító Mercedes brixworth-i központjában alaposabban is megvizsgálták az erőforrást, kiderült, hogy a fogaskerék-áttétel adta meg magát.

Russell autójában a hétvégén következő Stájer Nagydíjra a belső égésű motort (ICE), a hőenergia-visszanyerőt (MGU-H) és a turbót is újra cserélik. Az angol egyelőre nem kap hátrasorolást, de a cserék után már jóval közelebb jár ehhez.

A hiba csak Russell erőforrásánál bukkant fel, a Racing Point-os Lance Stroll járgányánál más volt a probléma, ahogy a gyári Mercik is eltérő jellegű, a sebességváltót sújtó bajjal szembesültek.

Szintén motorhibával búcsúzott mindkét Red Bull múlt vasárnap, de a Honda munkájának, javításainak köszönhetően Max Verstappenék is megússzák a cseréket.

„Mindkét erőforrásban elektronikai jellegű, de eltérő hibák adódtak. A csapattal közösen kielemeztük mindkét problémát, majd lépéseket tettünk a kiiktatásukra. Mivel egyik erőforrás sem sérült, Max és Alex is ugyanazzal a motorral vághat neki a hétvégének” – nyilatkozta a hondás főnök, Tanabe Tojuharu.