A Mercedes a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon mindkét autójával problémákat tapasztalt, pontenciális váltóhiba miatt utasították óvatosságra Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont. Azóta kiderült, hogy a hiba nem mechanikai, hanem elektromos jellegű, de bármikor újra jelentkezhet.

A Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin szerint a csapat már pénteken észlelt arra utaló jeleket, hogy problémái lehetnek az első versenyhétvégén. “Valtteri pénteki meghibásodása volt az első jele annak, hogy gondjaink vannak” – magyarázta Shovlin.

“Szombaton is bele-belefutottunk a problémába, vasárnap pedig egyenesen számítottunk rá, mert ez az idei autónk sajátossága.”

“Jelenleg az a helyzet, hogy ha a jelenlegi konfigurációban versenyzünk az autóval, ez a probléma előbb-utóbb jelentkezik. Csak az a kérdés, hogy milyen hamar.”

A Mercedes problémáit az autó különböző rendszerei által keltett elektromos interferencia okozza, ami a sebességváltó szenzoraira van a legnagyobb hatással. “Ez nem valami konkrét dolog, hanem több rendszer működése által kialakuló elektromos zaj következménye.”

A Mercedes még vizsgálja, milyen módosításokat tud végezni autóján a hétvégi Stájer Nagydíjig. Noha a váltón várhatóan módosítania kell a csapatnak, teljes újratervezésre valószínűleg nem lesz szükség.