Miután a Ferrari a mclarenes Carlos Sainzot választotta az év végén távozó Sebastian Vettel utódjaként, a wokingi csapat megszerezte a már korábban is kinézett Daniel Ricciardót, így a Renault-nál üresedés lesz 2021-re.

A francia márkánál idén bemutatkozó Esteban Ocon marad, de a másik ülés sorsa egyelőre nyitott – Vettel, Valtteri Bottas, a Renault Forma-2-es neveltjei is képben van, ahogy természetesen az F1-ből 2018 végén távozott, de a visszatérés lehetőségét kereső kétszeres világbajnok Fernando Alonso neve is felmerült.

Mit felmerült, péntekre a spanyol Cadena SER rádió tudósítója már egyenesen arról beszélt, hogy a spanyol még 2020-ban visszatérhet bajnoki sikerei helyszínére, ugyanis a Renault örömmel kitenné Daniel Ricciardót, de egyelőre vizsgálják a helyzetet.

Alonso a Twitteren reagált, elhessegette a felvetést:

„Ember, délben még arról van szó, hogy a csapat nemet mondott Alonsónak, estére meg már az van, hogy ugyanannál a csapatnál vezet 2020-ban. Hadd mondjam el, hogy idén indulni fogok az 500 mérföldesen. Akkor ki hülyít? Majd szólok, ha lesz valami hír” – írta, utalva arra, hogy szeptemberben az Indycarban, az Indy 500-on lesz dolga.

A Motorsport.comnak egy renault-s forrás is hasonlóan nyilatkozott: „Teljes hülyeség Daniel szezon közbeni lecserélése. Van még közös dolgunk.”