Daniel Ricciardo jövőre már a McLaren, Carlos Sainz pedig a Ferrari versenyzője lesz, de se a Renault, se a McLaren nem fog titkolózni távozó versenyzői előtt.

A McLaren motorszállítót vált 2021-re, így a Renault szerint fejlesztési zsetonjait erre kell majd fordítania a kasztni tökéletesítése helyett.

“Egyébként sincs szükség titkolózásra, mert nem a bajnokságért küzdünk” – fogalmazott Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke. “Daniel is szerepet kap az autó fejlesztésében.”

“Mivel az autók többé-kevésbé be vannak fagyasztva az idei és a következő év között, a McLarennek pedig minden fejlesztési zsetonját a motor-kasztni integrálásra kell fordítania, kifejezetten normálisan dolgozhatunk együtt Daniellel.”

A McLaren a lehető legtöbbet akarja kihozni az idei szezonból, ezért nem zárja ki Sainzot semmiből. “A lerövidített szezonban is a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

“Ezért azt gondolom, nem lenne túl produktív, ha bármilyen információt visszatartanánk. Főleg, hogy a vadonatúj autók csak 2022-ben jönnek.”