Két hét múlva a Red Bull saját pályáján elrajtol a 2020-as Forma-1-es idény, melyben a mercedeses Lewis Hamilton beérheti Michael Schumacher hetes világbajnoki rekordját – már ha nem akadályozza meg valaki.

Az egykori Red Bull-pilóta Mark Webber szerint csak egyetlen embernek lehet erre esélye, ő pedig nem más, mint Max Verstappen.

„Max Verstappen és Lewis Hamilton között dől majd el a bajnokság. Szerintem senki más nem lesz versenyben a bajnoki címért, a Ferrari nem lesz képben idén. Pillanatnyilag csakis Max kelhet versenyre Lewisszal” – nyilatkozta a holland Ziggo Sportnak az ausztrál.

„Bízom a Red Bullban, az aerodinamikai részlegükben, a munkamódszereikben, az egyetlen kérdés csak az, hogy a Honda tudja-e tartani a lépést a Mercedesszel az egész idényben. A Mercedes-motor valószínűleg egy kicsit erősebb, persze a nagyobb leszorítóerő is segíthet” – folytatta.

A Red Bull bevallottan minden idők legfiatalabb világbajnokává akarja tenni idén Verstappent, amihez kiváló kiindulási alap az első versenyhelyszín, hiszen 2018-ban és 2019-ben is a holland nyert a Red Bull Ringen, idén pedig kapásból két futam jön Stájerországban.