Szűk egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a felek egyetértése alapján a Ferrari nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését.

A bejelentésből nem volt egyértelmű az ok, a szemlélők túlnyomó többsége úgy véli, az új üdvöske, Charles Leclerc előtérbe helyezése, az elmúlt pár évben bukdácsoló négyszeres világbajnok „lefokozási” szándéka lehetett a háttérben, de a Ferrari főnöke, Mattia Binotto most egész más képet vázolt fel.

„A Ferrarinál versenyzőként és emberként is szeretjük Sebastiant, a csapatunk, a projektünk része, szóval nem volt könnyű a döntés. Seb volt az első számú opciónk, de aztán jött a koronavírus, ami nagyon sok mindent megváltoztatott, új szabályok, alacsonyabb kiadási plafon, az új autó bevezetésének 2022-re halasztása…” – magyarázta a spanyol Marcának.

„Belső revíziókra kényszerültünk. Nem igaz, hogy a rossz szerződési ajánlat miatt távozott. Egyszerűen arról van szó, hogy megváltoztak a dolgok, új ciklus elé néztünk, és úgy tűnik, ez nem esett egybe az ő víziójával. Nem az ajánlat jellege vagy hossza volt az ok” – állította Binotto.

A Ferrari Vettel helyére a McLarentől érkező Carlos Sainzot igazolta 2021-re, míg a négyszeres világbajnok jövője egyelőre nyitott. Maga Binotto is szívesen látná őt a Mercedesnél, bár Toto Wolff szavai alapján ott sem lesz helye a hamarosan 33. születésnapját ünneplő németnek, így komoly lehetőségnek látszik a visszavonulás.

Kövess minket a Facebook-on!