Zsinórban két győzelemnél tart a Red Bull Ringen Max Verstappen, vagyis az előjelek nem is lehetnének jobbak a Red Bull számára a spielbergi dupla szezonnyitó előtt.

“Természetesen ez nagy magabiztosságot ad nekünk” – mondta Helmut Marko sportfőnök, Verstappen hazai pályán aratott korábbi sikereire utalva. “A Mercedesnek mindig voltak gondjai itt, de nem tudjuk, most mi a helyzet.”

“Azzal tisztában vagyunk, hogy a téli tesztek eredményei félrevezetőek lehetnek. A szezonnyitóra az autó olyan verziójával érkezünk, amit még soha nem próbáltunk ki.”

Nem csak az autó fejlesztése folyt a kényszerszünetben, a Hondánál sem állt le a munka. “A motor egyébként is jobb nagyobb tengerszint feletti magasságon. De nem tudjuk, mi lesz.”

“A teszteken azt láttuk, hogy a Ferrari nincs a Mercedes és a Red Bull szintjén. De azóta fejlődhettek.”

A Red Bull szent célja idén, hogy Verstappent minden idők legfiatalabb világbajnokává tegye, támadó szellemben fog versenyezni a csapat. “Nyolc hétvége megrendezése biztos, és ennyi elég is lenne a bajnokavatáshoz. Az első versenytől kezdve mindent bele kell adnunk, és ki kell hoznunk a legtöbbet a lehetőségeinkből.”

“A legelső futamtól támadni fogunk. A Mercedes és Hamilton az esélyes, de a legkomolyabb kihívónak tekintjük magunkat.”

Kövess minket a Facebook-on!