A koronavírus-járvány miatt másokhoz hasonlóan a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is otthonában töltötte-tölti ideje túlnyomó részét, a kényszerszünet alatt pedig ráért gondolkodni – még a kiszállás, a visszavonulás gondolata is felmerül benne, árulta el.

„Mentálisan a fő az, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Meg kell találnunk a módját, hogy képesek legyünk szeretni önmagunkat. Értékelni kell önmagunkat, a sikereket és a kudarcokat is el kell fogadnunk. És nem szabad túl szigorúnak lenni önmagunkhoz” – kezdte a Mercedesnél megjelent videóban a 35 éves angol.

„Vannak napok, amikor morcosan ébredek, nincs motivációm, nem akarok edzeni, és azt érzem, hogy jó ég, hová tartunk, mi jön még, tényleg akarom folytatni a versenyzést? Ilyenek járnak a fejemben, de aztán úgy vagyok vele, hogy a fenébe is, imádom, amit csinálok, miért is gondolnék arra, hogy ne folytassam?!”

Hamilton hozzátette, hogy milyen fontos az is, hogy az ember igyekezzen folyamatosan jobbá válni, de így sem szabad mindent azonnal akarni.

„Én elég jó formában vagyok, de még én is lehetek még fittebb. Néha előjön, hogy hoppá, itt van egy kis hájam, szóval még keményebben kell hajtanom. Pedig igazából nem nagyon van rajtam háj. De vannak, akik így gondolkodnak. De lazítani kell egy kicsit, rá kell jönnünk, mit szeretünk igazán, és azt kell mondani, hogy azt el fogom érni, semmi sem akadályozhat meg benne.”

„De lehet, hogy eltart majd egy darabig. Sokan nem gondolnak bele, hogy 8 éves koromban kezdtem versenyezni, és 22 voltam, mire eljutottam a Forma-1-ig, szóval jó sokáig tartott, a türelem is nagyon-nagyon fontos.”

Kövess minket a Facebook-on!