Daniel Ricciardo 2018 nyarán óriási meglepetést keltett azzal, hogy a Red Bull-lal való hosszabbítás helyett a Renault-hoz való átszerződését jelentette be. A 30 éves ausztrál ugyan nagy pénzt szakít a francia gyártónál, de a 2019-es év előrelépés helyett visszaesést hozott az alakulat számára, és a téli tesztek alapján sem tűnt úgy, hogy idén nagy ugrást produkálnak.

Ricciardo eredetileg csak két évre írt alá, így idén ki is fut a szerződése, a pillanatnyi állás alapján pedig az lenne a meglepetést, ha hosszabbítana. A Renault Sport igazgatója, a négyszeres világbajnok Alain Prost is elismeri, hogy nincsenek könnyű helyzetben.

„Daniel szerződése idén lejár, és nincs opciónk a megtartására. Szabad lesz. Nincsenek ütőkártyáink, és az, hogy mégsem jönnek szabályváltozások 2021-ben, nem kedvez nekünk” – mondta a Canal+-nek a legenda.

F1: A Renault nem tarthatja vissza Ricciardót 1

„Eddig pozitívan alakultak a megbeszéléseink Ricciardóval, de ő szeretne a csúcsra jutni az F1-ben – ugyanakkor szeret nálunk vezetni” – folytatta.

Ricciardót az utóbbi időszakban Sebastian Vettel lehetséges ferraris utódjaként emlegetik, de az ausztrál még a Red Bullhoz való visszatérést sem zárta ki.

„Nem fog visszamenni a Red Bullhoz. Az a csapat 100 százalékosan Verstappen köré épült, ha oda visszamenne, az teljes zsákutca lenne számára” – mondta az utóbbi lehetőségről Prost.

Kövess minket a Facebook-on!