Charles Leclerc-t 2024-ig lekötötték még tavaly év végén, de Sebastian Vettel szerződése idén kifut.

Az Olaszországból érkezett hírek szerint a némettel való hosszabbítási tárgyalások – legalábbis azok első köre – zsákutcába jutottak, ugyanis a Ferrari – talán szándékosan – elfogadhatatlan, egy évre szóló, az eddigi fizetést harmadára csökkentő ajánlatot tett Vettelnek.

A négyszeres bajnok némethez hasonlóan a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton mercedeses szerződése is idén jár le, így elméletileg akár az angollal is pótolhatnák Vettelt, de az olasz Corriere dello Sport szerint gyakorlatilag kizárt a dolog, ugyanis az ő igényei még magasabbak.

F1: A Ferrari nem tudná megfizetni Hamiltont 1

A lap azt állítja, a 35 éves Hamilton négy- vagy ötéves szerződést írna csak alá, a fizetésként pedig a jelenleg a Mercedesnnél kapott, legalább 40 millió dollárt meghaladó összeget kérne.

Logikus, hogy ha Vettelnek nem akartak hároméves kontraktust adni, akkor a nála öregebb Hamilton mellett sem akarnák magukat még hosszabb időre elkötelezni, ráadásul a németnél is fizetéscsökkentésre törekedtek, nem emelésre.

Hamiltonnál sokkal jobb üzletet csinálhatnának a renault-s Daniel Ricciardo vagy a mclarenes Carlos Sainz megszerzésével, személyükben olcsóbb, fiatalabb és könnyebben kezelhető pilótát kaphatnának. Ha Vettel távozik Maranellóból, akár a választott utód helyére is beülhetne a francia vagy brit csapathoz.

Kövess minket a Facebook-on!