Az egykor szebb napokat látott Williams tavaly totálisan esélytelen sereghajtóvá fejlődött vissza, egyetlen pontocskájukat a kaotikus Német Nagydíj után kiosztott büntetéseknek köszönhették.

A patinás brit csapat a téli tesztek alapján a javulás útjára lépett, az óriási lemaradás eltűnt, de az alakulatnál idén második szezonját kezdő George Russell igyekszik a minimálisra csökkenteni az elvárásokat:

Nem kérdés, hogy jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, de reálisan nézve szerintem még mindig a miénk a leglassabb autó. Nem fogok elájulni magunktól, de az biztos, hogy csökkentettük a lemaradást.

Ennél többet nem is remélhettünk egy tél alatt, aztán majd meglátjuk, mi lesz Melbourne-ben. De ahogy mondtam, ne várjanak tőlünk Q2-es, Q3-as szereplést. Javultunk, de az elvárásokkal csak finoman!”

Tavaly akkor is a 19-20. helyen zártunk az időmérőn, ha mindent kifacsartunk az autóból. Remélem, hogy idén, amikor mások hibáznak, mi pedig jól teljesítünk, akkor már valódi versenyben lehetünk!” – magyarázta az ifjonc.

Williams: Most is mi vagyunk a leglassabbak! 1

Russell a Mercedes neveltjeként lett a Forma-2 bajnoka 2018-ban, majd a német gyártó a motorpartner Williamsnél szerzett neki ülést. Az angol pilótát elvileg még 2021-re is köti a szerződése a grove-iakhoz, de mivel a Mercinél egyelőre egyik pilótával sem hosszabbítottak még, nem kizárt, hogy Russell megkapja mondjuk Valtteri Bottas ülését.

A Williamsnél korábban azt mondták, ragaszkodnak Russellhez, nem engedik sehova, de mostanra finomodott az álláspont:

George-nak nagyon világos cél lebeg a szeme előtt, világbajnok akar lenni, és én hiszem is, hogy az lesz” – mondta a megbízott csapatfőnök, Claire Williams.

George kulcsfontosságú tagja a csapatunknak, én pedig szeretném, ha olyan autót adhatnánk neki, hogy ne kelljen másfelé nézelődnie. Hosszú távú szerződése van velünk, és én úgy gondolom, Williamsben is látjuk majd, amíg a szerződés tart. De a Mercedes az a Mercedes, és sosem akadályoznám egy pilótámat, ha nagy lehetőséghez jutna, ha közben mi nem vagyunk versenyképesek” – magyarázta.