Sebastian Vettel ferraris szerződése idén kifut, és annak ellenére, hogy a csapatfőnök állítása szerint a négyszeres világbajnokkal való hosszabbítás a prioritás számukra, nem kizárt, hogy végül más ül a német helyére 2021-re.

Daniel Ricciardo és Sergio Perez mellett talán a mclarenes Carlos Sainz tűnik reális utódnak, a spanyolt hónapok óta kötik az olasz csapathoz a különböző spekulációk. A 25 éves pilóta ugyanakkor azt állítja, nem készül Maranellóba.

„Nem szeretnék udvariatlan lenni, de engem nem befolyásol, mit mondanak az újságírók. Számomra az a fontos, hogy a mclarenes munkámra összpontosítsak. Szeretnék további fejlődést látni, és én magam szeretnék versenyzőként tovább javulni” – reagált a ferraris spekulációkra.

F1: Sainz nem készül a Ferrarihoz 1

A tavalyi Brazil Nagydíjon több mint öt év után újra dobogós helyezést szerzett a McLaren Sainzcal 

„Közép- és hosszú távon sem tudok mást elképzelni, mint a McLarent. Már elkezdtük a tárgyalásokat, várjunk egy kicsit, hogy kiderüljön, mi lesz” – folytatta a tavaly a „best of the rest” pozíciójában, azaz a három nagycsapat hat pilótája mögött a 7. helyen záró versenyző.

A McLaren tavaly érkezett új főnöke, Andreas Seidl fellendülést hozott, ráadásul nem egyszer elmondta már, hogy Sainz és Lando Norris párosában látja a jövőt. Sainz is elégedett az új főnökkel és a Wokingban folyó munkával és az elért eredményekkel.

„A kritikákra nagyon is nyitott csapatot látok, a kritikákat itt nem negatívan értem, hanem a csapat javulását illetően. Ez az Andreas által bevezetett új filozófia része. Még a szerelőknek is új étrendje, új napirendje van – nagyon sok olyan változtatás volt, amelyektől profibb, teljesebb lehet a csapat, ami nagyon tetszik.”