Még csak az első tesztnapon vannak túl a Forma-1-esek a 2020-as modellekkel, de egy dolog máris egyértelműnek tűnik: sosem voltak még ilyen gyorsak az F1-es autók.

„Lazán vettem, aztán megdöbbentem a köridőn. Könnyen összejött. Azt hittem, valamit nagyon eltaláltunk, mert sosem vezettem még ilyen gyors autót. De aztán láttam, hogy a többiek is ugyanilyen gyorsak, ami kontextusba helyezte a dolgokat” – mesélte a mclarenes Carlos Sainz.

„Nehéz szavakba önteni, milyen érzés három hónap után egy ilyen gyors autót vezetni. Sokkoló volt. A futamok nem lesznek olyan élvezetesek a követési nehézségek miatt, de úgy gondolom, a 2020-as idény lesz a leggyorsabb a Forma-1 történetében. Igazi fenevadak ezek az autók” – tette hozzá.

A haasos Kevin Magnussen nagyon hasonlóan nyilatkozott:

„Veszettül gyorsak ezek az autók. A második körön már padlógázon vettem a 9-es kanyart, ami egészen elképzelhetetlen volt.”

F1: Villámgyorsak az autók, dőlnek majd a rekordok 1

Az egy év kispadozás után a Renault-nál visszatérő Esteban Ocon a kör- és pályarekordok megdőlését jósolja az idei évre:

„Ha megnézzük a legjobb időt, máris gyorsabbak vagyunk, mint a tavalyi első nap végén” – mondta a szerdán a délelőtti műszakot vivő francia.

„Évről évre fejlődnek az autók. Nem könnyű összehasonlítani, de azt hiszem, sosem éreztem még ekkora leszorítóerőt. Sosem vettem még ilyen gyorsan a kanyarokat, jó érzés. Nagyon izgalmas, főleg, hogy innen még csak gyorsulni fogunk. Valószínűleg minden körrekordot megdöntünk idén” – magyarázta.