Míg karácsony előtt a Ferrari egészen 2024-ig hosszabbított Charles Leclerc-rel, Sebastian Vettel szerződése egyelőre csak az idei év végéig szól az olasz csapatnál.

Nagy kérdés, hogy a 32 éves pilóta maradhat-e, egyáltalán akar-e maradni Maranellóban, ahogy az is, hogy ha az olaszoktól távozik, hol találhat helyet magának – már ha nem a Forma-1-ből való távozást választja az immár háromszoros apuka.

A fentiek fényében érdekes volt, hogy a négyszeres világbajnok két héttel ezelőtt a kitzbüheli sívilágkupán a Red Bull-pilóták társaságában tűnt fel (nyitóképünkön), akár úgy is lehet értelmezni a dolgot, hogy Vettel a visszatérést készíti elő.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko egy friss interjúban gyakorlatilag kizárta, hogy visszavennék első csodagyereküket 2021-re, ezt a szerepet azóta már más viszi náluk…

„Max szerződéshosszabbítása miatt nem tudom elképzelni, hogy mindkét V nálunk legyen” – utalt az egészen 2023-ig lekötött Verstappenre és Vettelre a Motorsport-Magzinnak nyilatkozva. „Egyszerűen pénzügyileg is nehéz lenne összehozni.”

F1: Vettel nem mehet vissza a Red Bullhoz 1

Bár sokan már temetik Vettelt, úgy gondolják, karrierje kifújt, Marko nem írja le egykori felfedezettjét: „Ha Sebastian jól érzi magát, ha az autó passzol a vezetési stílusához, akkor abszolúte csúcsversenyző.”

Az osztrák újra elmondta, hogy szerinte elsősorban a ferraris környezet árthat Vettelnek:

„Sebastian nagyon egyenes sportember, aki nem akar a politikával foglalkozni, nem akar konfliktust. Leclerc előnyben van ezen a téren a menedzsere, Todt (Nicolas, az egykori Ferrari-főnök Jean Todt fia) miatt, aki egyértelműen nagyon jó ezekben. De Vettel az eredményekkel ellensúlyozhatja ezt.”