A 2018-as konstruktőri 4. hely után a Renault a top3-hoz való felzárkózást tűzte ki célul, az ügynek pedig megnyerték Daniel Ricciardót is.

A francia csapat végül nem pusztán a várakozásokat, de az előző idényt is alulmúlta, jóval kevesebb pontot szereztek, a szintén Renault-erőforrást használó McLaren megalázó előnnyel zárt előttük a bajnokságban.

A főnök, Cyril Abiteboul szerint 2019 a lelepleződés éve volt számukra, de a kínos szereplésnek is van haszna:

„Én úgy gondolom, hogy 2019-ben lelepleződtünk, nem rejtegethettünk tovább semmit. Nagyszerű pilótákkal és sokkal jobb motorral már nem volt hova bújni. De ilyen az F1, itt nem lehet elbújni. De épp emiatt az is világossá vált, mit is kell tennünk” – idézte az Autosport a franciát.

„Azt hiszem, szükségünk volt egy ilyen évre ahhoz, hogy szembesüljünk a korábbról továbbélő gyengeségeinkkel, mert voltak olyan dolgok, amelyek még a lotusos időkből származnak, de nem kezeltük őket” – folytatta.

„Ezért tehát azt mondom, hogy a tavalyi év sem volt kuka, hiszen sosem léphetnénk előre, ha nem szembesülünk a nehézségekkel és nem reagálunk rájuk.”

A Renault-nál tavaly Ricciardo és Nico Hülkenberg vezetett, de idén a Mercedes-től érkezett ifjonc, Esteban Ocon ül az ausztrál mellé. Nagy kérdés, hogy marad-e velük Ricciardo az idei év után is, hiszen szerződése csak 2020 végéig szól, érdekes lesz látni, akad-e számára jobb lehetőség a pilótapiacon, vagy jobb híján kénytelen lesz a franciákkal hosszabbítani.