Hiába volt a szezon elején deklaráltam a Ferrari első számú versenyzője Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok az idény első felében nem igazán volt formában. A német – az autóhoz hasonlóan – ősszel talált magára, a Szingapúri Nagydíjon a jobb boksztaktikának köszönhetően meg is verte az előző két futamot megnyerő csapattársát, Charles Leclerc-t.

A Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto Vettel idei szereplésére visszatekintve igen érdekesen fogalmazott a szingapúri sikert illetően.

„Az év első felében nagyon nagy nyomás alá került, de úgy gondolom, hogy a második felében jól reagált erre. A szingapúri győzelem kulcsfontosságú volt számára, nem is pusztán a győzelem ténye miatt, hanem a csapat iránti bizalom szempontjából is” – magyarázta az Autosportnak az olasz.

„Tudhatta, hogy számíthat a csapat segítségére, ha szükséges. Szerintem ez így volt helyes, az volt a jó döntés, hogy őt hagytuk nyerni” – utalt a jobban időzített kerékcserére és arra, hogy a panaszai ellenére Leclerc-t nem engedték vissza Vettel elé.

Ferrari: Szingapúrban hagyni kellett Vettelt győzni 1