A 2014-ben kezdődött új, turbós hibridkorszakban eddig csak a Mercedes nyert bajnoki címet – konstruktőriben hatból hatot, egyéniben ötöt Lewis Hamiltonnal, egyet Nico Rosberggel –, 2020-ra pedig újra a német márka a favorit.

2021 ugyanakkor nagy szabályváltozási csomagot hoz, a Mercinek új kasztnival, szigorúbb pénzügyi keretek között, talán egészen más pilótapárossal kell majd helytállnia, a főnök, Toto Wolff úgy véli, akkor bizonyíthatnak majd igazán.

„2021 teljesen új kihívást jelent majd, a fejük tetejére állnak a szabályok. A mai aerodinamikának nyoma sem lesz 2021-ben. Én úgy hiszem, hogy ez lehetőséget ad majd a csapatnak, hogy újra jó munkát végezzen és bizonyítsa, hogy ahogy korábban, a változások után is megint az élre tudjunk állni” – mondta az osztrák.

„Ugyanakkor semmit sem veszünk biztosra. Az előző év eredményei semmit sem garantálnak a következő idényekre. Mindenképpen izgalmas időszak jön számunkra, személy szerint nagyon várom már 2021-et” – folytatta.

Egyelőre persze az is kérdés, hogy marad-e Wolff, hiszen a versenyzőkéhez hasonlóan az ő szerződése is kifut 2020-ban, bár ha hihetünk neki, szeretné folytatni a munkát.