2020-ban a Forma-1 rekordhosszúságú 22 fordulós világbajnokságot bonyolít majd, a jogtulajdonos Liberty Media pedig a jövőben még tovább, egészen 25 futamig bővítené a naptárt – ez a sportágat keretbe foglaló új Concorde Agreementben is szerepel majd.

Bár az elvi lehetőség megvan, de a csapatok már a 22 fordulótól is cidriznek, mert ugyan a több futam több bevételt is jelent, ennyi utazgatás, ennyi távollét könnyen kikészítheti a dolgozókat, a kisebb alakulatok számára pedig anyagilag lehet túl nagy teher a stábok, a csapattagok rotálása.

További aggodalom, hogy a versenyek számának növelésével egyre csökkenhet a nagydíjak, és összességében a Forma-1 presztízse is.

Az F1-et felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt ugyanakkor azt mondja, kár máris ilyesmikkel foglalkozni, nem holnap lesz 25 forduló.

“Szerintem jó darabig eltart majd, mire 25 futamig jutunk” – nyilatkozta a Motorsport-Magazin.comnak. “Egyelőre koncentráljunk csak 22 versenyre.”

Az F1-be jövőre visszatér Hollandia, mellette bemutatkozik Vietnam, a további tervek között pedig egy második USA-beli és kínai verseny is szerepel, de felmerült már Argentína visszahozása, ahogy a jövőre eltűnő Német Nagydíj újjáélesztése is valódi lehetőség.