Ugyan a valóságban továbbra is bizonytalan a helyzet, papíron jövő tavasszal visszatér a Forma-1-be Hollandia, a zandvoorti pályán három és fél évtized után újra F1-es nagydíjat rendeznek.

A versenyhelyszín egyik különlegessége az amerikai oválpályáknál megszokottnál élesebben döntött kanyar lesz, ami azonban gondot jelenthet majd az F1-es gumik számára – elég csak arra gondolni, hogy az Amerikai Nagydíjon 2004-ben és főleg 2005-ben is komoly gondok voltak a Michelin abroncsaival a célegyenesre vezető kanyarban, az utóbbi évben emlékezetesen nem is indultak el a versenyen a francia gyártó partnerei.

A Holland Nagydíj “frontembere”, az egykori F1-pilóta Jan Lammers is elismeri, hogy ez érdekes kérdés lehet jövő tavasszal.

“Az, hogy a Pirelli aggódik, csak annyit jelent, hogy egy kicsit többet kell dolgozniuk, Zandvoort pedig pont ettől egyedi” – idézte Lammerst az F1Maximaal.

“A világon nincs másik pálya ilyen döntött kanyarokkal. Szerintem az élversenyzők már most azon gondolkodnak, milyen íveket vehetnek majd” – tette hozzá.

Virtuális kör a pályán