Charles Leclerc Ferrarijában az austini Amerikai Nagydíjon rakoncátlankodott az erőforrás, a monacói motorjában a helyszínen nem azonosítható okból szivárgott az olaj, így az időmérőre és a versenyre egy korábban használt egységet szereltek be nála.

Leclerc ugyan teljesítette a futamot a már használt, letekert motorral, de a hétvégén következő Brazil Nagydíjra friss erőforrást kap majd, még ha ezért rajtbüntetésben is részesül, ugyanis ez már a negyedik friss egysége lesz idén.

“Charles új erőforrást kap, ugyanis a korábbi Austinban károsodott, és szombattól egy régebbi, kevésbé erős darabot kellett használnia azon a hétvégén. Az új erőforrás beszerelése azt jelenti, hogy hátrasorolást kap majd Sao Paulóban, de a teljesítményt tekintve újra a normális szintre lép majd, hogy erősen, küzdve fejezhesse be az idényt” – mondta a csapatfőnök, Mattia Binotto.

A Ferrari nem mondta ki, de igen valószínű, hogy az új motor beszerelésekor nem hagyják ki a lehetőséget, és már a pillanatnyilag rendelkezésre álló, 2020-ra szánt fejlesztésekkel ellátott darab kerül a 16-os vörös autóba.