Daniel Ricciardo tavaly nyáron nagy meglepetésre bejelentette, hogy a Red Bull-os hosszabbítás helyett az idei évtől a Renault gyári pilótája lesz.

A 30 éves ausztrál a tavalyinál gyengébben szereplő csapatnál csak a “partvonalról” figyelhette az élmezőnyben folyó csatákat, a világbajnoki küzdelmet, de úgy véli, hogy ha a Mercedes tavaly a Bottasszal való hosszabbítás helyett őt igazolta volna, idén sokkal nehezebb dolga lett volna Lewis Hamiltonnak a címvédéssel.

“Nem fogok udvariaskodni: igen, jobb lettem volna. Azért, mert hiszek magamban. Nem Valtteri ellen beszélek ezzel” – mondta a brit Sky Sportsnak.

Ricciardo sokak szerint azért hagyta el a Red Bullt, mert tartott tőle, hogy Max Verstappen a fejére nő. Azt mondja, összességében nem volt baja a csapattársával, mindössze egyetlen panasza volt a fiatal hollandra.

“Tisztelem Maxot azért, ahogy kiáll magáért. Azt hiszem, az egyetlen gondom az volt vele, ami a legtöbb versenyzőnek is, amikor bekerült az F1-be: az, hogy a féktávokon is mozgott.”

Míg idén az ő korosztályába tartozó, nála is tapasztaltabb Nico Hülkenberg mellett versenyzett, 2020-ban Ricciardo egy Verstappenhez hasonló fiatal, bizonyítási vágytól égő csapattársat kap a Renault-nál Esteban Ocon személyében. Vajon változik a hozzáállása?

“Vékony srác, talán a legsoványabb versenyző, akit valaha is láttam” – jellemezte a Mercedes-nevelt ifjoncot.

“Nagyjából visszatérek majd ahhoz, ami Maxszal volt. Most megint én leszek az öreg róka a csapatban, de nem leszek vele távolságtartó. Azzal a tudattal állok hozzá, hogy ha mindketten tesszük, amit kell, akkor lehetőségünk lesz előrébb vinni a csapatot.”