Az idei szezonban látottak alapján több mint valószínű, hogy a Forma-1 következő évtizedének kulcsfigurái, főszereplői közé tartozik majd Max Verstappen és Charles Leclerc.

Míg a Red Bull hollandja idén már ötödik évét gyűri, korábban is bizonyított, a sportágban tavaly, az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott, a Ferrarihoz idénre előléptetett monacói csak most mutatta meg, mire képes, de hogyan!

A Scuderiánál 2006 és 2013 között Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso mellett versenyző, az F1-ből 2016 végén visszavonult Felipe Massát meggyőzte Leclerc, a 38 éves brazil másokhoz hasonlóan világbajnoki címe(ke)t jósol a monacóinak.

F1: Leclerc előbb lesz bajnok, mint Verstappen? 1

“Leendő világbajnok, és úgy gondolom, nem is kell sokáig várnunk a sikerére, azt sem zárom ki, hogy előbb ér a csúcsra, mint Verstappen” – mondta róla a Motorsport-Totalnak.

“Hét pole az első ferraris évében – ez világos üzenet. De leginkább az tetszik benne, hogyan képes kezelni a nyomást. Követett el hibákat, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy még mindig korlátozott F1-es tapasztalata van, és főleg, hogy most tölti az első évét egy élcsapatnál” – folytatta Massa.

Leclerc idén hét pole-pozíciót és két futamgyőzelmet szerzett, két fordulóval a vége előtt az egyéni bajnokság harmadik helyén áll, 14 ponttal Verstappen és 19-cel saját csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel előtt.