Viszontagságosan indult Charles Leclerc számára az austini F1-es hétvége, ugyanis a monacóinak a pénteki nap folyamán a gázpedállal akadt problémája, a szombati harmadik edzést pedig majdnem teljes egészében ki kellett hagynia motorhiba miatt. Utóbbi meghibásodás miatt egy korábbi erőforrást helyeztek vissza az autójába, ennek ellenére negyedik lett a kvalifikáción, mindössze 109 ezredmásodperccel csúszott le a pole-ról.

„Őszintén szólva nem tudom, mi várható” – nyilatkozta az időmérő után. „Javítanom kell, az biztos, mert látszott, hogy kevesebbet mentem, így a tempóm is egy kicsit túl későn lett meg. Azt viszont nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem tudott senki sem javítani.”

„Meglátjuk, mi lesz majd. Ami engem illet, ki kellett cserélnünk a motort, így nem akkora az előnyöm, mint előtte, de az egyenesekben továbbra is gyorsak vagyunk” – tette hozzá az idén egyébként már hét pole-t szerző ferraris.

A Ziggo Sport kameráinak arról is beszélt, hogy mit gondol arról, hogy a Red Bull-os Max Verstappennel azonos sorból indul. „Hát igen, Max mellett leszek… Érdekes lesz egymás mellől indulni” – utalt korábbi csörtéikre.

Csapattársa, Sebastian Vettel a második rajtkockából, a mercedeses Valtteri Bottas mellől várhatja a piros lámpák kialvását.