12 futam után dobták a mély vízbe Alexander Albont. A thai-brit versenyző ekkor került a Toro Rossótól a Red Bullhoz, és az eddig látottak alapján jobban fel tudta venni a versenyt Max Verstappennel, mint a lefokozott Pierre Gasly: eddigi hat futamán mindig pontot szerzett, ráadásul többet is, mint a holland. F1-es karrierje eddigi legjobb eredményét is elérte Japánban szerzett negyedik helyével.

Teljesítménye előtt Christian Horner csapatfőnök is kalapot emelt Austinban. “Mindenkit lenyűgözött azzal, amit eddig láttunk tőle” – mondta.

“Jelenleg az ő feneke melegíti az ülést, jó munkát végez” – utalt a szakember arra, hogy vajon 2020-ban is Albon vezetheti-e az egyik Red Bullt. “Van még időnk az év végéig. Minden pilótánknak érvényes szerződése van jövőre, nem kell sietnünk” – fűzte hozzá Horner.

F1: Csak elbukni tudja a Red Bull-ülést az újonc 1

Albon is tudja, hogy jelenleg ő a legnagyobb esélyese az ülésnek, de nem bízza el magát. “Örülök a dolgok jelenlegi állásának” – árulta el a 23 éves pilóta. “Nem aggódom a teljesítményem miatt, főként a futamokra koncentrálok” – fogalmazott az Amerikai Nagydíjra készülve.

“Ha elégedettek a teljesítményemmel, természetesen megtartanak” – utalt a Red Bullra Albon. “Ám javulnom kell. Úgy gondolom, hogy tudok még fejlődni, a következő futamokon is nagyon fogom nyomni.”

“A célom az, hogy a csapattal maradjak. Persze már én is szeretném tudni, hogy alakul a jövő év, de nem igazán aggódom emiatt. Bármi is történjék, nagy eséllyel a Forma-1-ben maradok” – zárta mondanivalóját a versenyző.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!