A Daniel Ricciardo váratlan renault-s átszerződése miatti pilótahiányt a Red Bull Pierre Gasly előléptetésével, valamint a korábban kirúgott Danyiil Kvjat visszahívásával és az energiaital-gyártó programjába nem tartozó Forma-2-es ifjonc, Alexander Albon igazolásával oldotta meg 2019-re.

Miután Gasly a szezon első felében az elvárásokat messze alulmúlva teljesített Max Verstappen mellett, a franciát visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyére pedig a thai újoncot ültették.

A döntés jónak bizonyult, Albon a nyári szünet óta lezajlott hat versenyhétvégén mindannyiszor az első hatban zárt, sőt, míg a mostanában újra hibázgató Verstappen 39 pontot gyűjtött, az F1-ben első évét töltő pilóta 58 egységet szedett össze.

F1: A Red Bull-pilótát félti Hamilton 1

Albon jó teljesítménye Lewis Hamilton figyelmét sem kerülte el, az angol szerint tényleg igazi tehetségről van szó, de csak remélni tudja, hogy a Red Bull hagy neki időt és teret a kibontakozásra.

„Fényes jövő áll Alex előtt, remélem, hogy a Red Bulltól megkapja majd a támogatást a következő években. Nagyon-nagyon fontos ez, mert ők elég gyakran túl hamar kidobják azokat a versenyzőket, akik nem mindig teljesítenek. Remélem, hogy jók lesznek hozzá” – mondta az ötszörös világbajnok a BBC-nek.

„Külön nehéz kihívás Max csapattáraként helytállni, akit nagyon sokat méltatnak és piedesztálra állítanak. Alex fiatalon került ide, nehéz háttérrel. Érdekes a története, az, hogy a nehézségek ellenére is sikerre jutott. Vasárnap jó volt egy kicsit csak hátradőlni és figyelni őt” – folytatta az angol.

Egyelőre nem dőlt el, ki lesz Verstappen csapattársa a Red Bull Racingnél 2020-ban, papíron Gasly és Kvjat is versenyben van az ülésért, de ha Albon nem követ el valami nagy hibát, ostobaságot a következő egy-két hétvégén, szinte biztosan őt tartják meg.