A Red Bull a folyamatos fogadkozás ellenére a nyári szünetben lecserélte a szezon első felében küszködő Pierre Gaslyt, a franciát visszaküldték a Toro Rossóhoz, Max Verstappen mellé pedig a fiókcsapatnál idén bemutatkozott Alexander Albont ültették.

Az energiaital-gyártó pilótaügyekért is felelős motorsportfőnöke, Helmut Marko már kora ősszel arra utalt, hogy a Toro Rossóhoz visszahívott, tapasztalt Danyiil Kvjat nincs versenyben a Red Bull 2020-as üléséért, Verstappen csapattársát Gasly és Albon közül választják majd ki, a döntés pedig Mexikóra várható.

A Mexikói Nagydíjon meg is kérdezték erről Markót, az osztrák így felelt:

“Hiba volt ezt mondanom, valamiért úgy emlékeztem, hogy Mexikó az Amerikai Nagydíj után jön a naptárban, de tavaly óta megcserélték őket. Ugyanakkor azt már megerősítettük, hogy mindhárom pilóta marad a csapatainknál. Max esetében teljesen világos a helyzet, és nem sürget minket semmi, hogy eldöntsük, a többiek közül ki melyik csapatnál vezet majd.”

F1: Kvjat visszakerült a pixisbe a Red Bullnál 1

Markót a Kvjatot illető kijelentés tisztázására is kérték.

“Úgy értettem a dolgot, hogy Kvjat képességeit már ismerjük, Albont illetően viszont voltak még kérdéseink.”

Hogy ezek szerint Albon és Gasly mellett Kvjat is versenyben van-e a Red Bull üléséért: “Igen, mindhárman” – mondta Marko.

A Red Bull-fejes ugyanakkor kizárta, hogy a Renault-tól az év végén távozó, továbbra is F1-es ülést kereső Nico Hülkenberg kerüljön Verstappen mellé:

“Nem, csakis a három saját versenyzőnket mérlegeljük. Mindig is ezt mondtuk. Mindhármuknak szerződése van a Red Bull-lal, szóval szabadon dönthetünk arról, kit hova teszünk.”