A 2021-es F1-es szabályváltozási csomag célja, hogy olcsóbb, izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb legyen a bajnokság, közelebb hozva egymáshoz a csapatokat. Az egyik legnagyobb autókat érintő változás, hogy jelentősen csökken a leszorítóerő, és előtérbe kerül a padlólemezen-diffúzoron generált szívóhatás, melynek következtében a pilóták közelebb tudnak autózni egymáshoz.

A Mexikói Nagydíj időmérője után megkérdezték a versenyzőket, hogy szerintük ennek mekkora hatása lesz a versenyekre. Sebastian Vettel és Max Verstappen hasonlóan látják a helyzetet, a ferraris és a Red Bull-os is úgy látja, hogy lassítani kellene az autókat.

“Mindig izgalmasak a gyors autók” – mondta el Vettel. “A nézők a lelátókról látják, ha az autók lassúak, ezért gondolom azt, hogy a 2017 utáni szabályok ebbe az irányba tendáltak. Mindnyájan készen állunk azonban, hogy egy kicsit lassabban menjünk, de csak addig, amíg ez javítja a versenyzést. Ha nincs így, akkor nyilván nem ezt szeretnénk” – osztotta meg nézeteit a német.

Verstappen egyetértett Vettel mondataival, szerinte egyáltalán nem ront az élményen, ha valamivel lassabb autókat lát a közönség. “Az autók nagyon gyorsak jelen pillanatban. Nem hiszem, hogy ezeknél a kanyarsebességeknél ennél jobban követhetnénk az előttünk haladót” – mondta az időmérő után megbüntetett holland.

“Egy kicsit lassítanunk kéne – nem négy-öt másodperccel, maximum 2,5-lel. Az autók még így is lenyűgözőek lesznek a kanyarokban, a határon menni így is nehéz lesz. 2 másodperc ide vagy oda, végül úgyis az számít, hogy végre versenyezhetünk” – tette hozzá Verstappen.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!