A Forma-1-ben idén mutatkozott be a Toro Rossónál a Forma-2 tavalyi 3. helyezettje, a thai-brit Alexander Albon, akit az energiaital-gyártó a nyári szünet után előléptetett a nagycsapathoz.

A 23 éves pilóta eddig a Red Bullnál is ígéretesen szerepelt, sokkal jobban tartja a lépést Max Verstappennel, mint elődje, a Toro Rossóhoz visszaküldött Pierre Gasly, a főnök, Christian Horner pedig arra utalt, hogy 2020-ra is megtartják majd, igaz, nem akarják elsietni a döntést.

Albon is bízik benne, hogy új, jól fizető szerződést kap a Red Bull Racingnél, viccelődve arról beszél, hogy úgy végre kiköltözhetne a Milton Keynes-i családi otthonból.

“A következő években remélhetőleg többet keresek majd és képes leszek elköltözni. Milton Keynes jó város, a Red Bull központjához is közel vagyok, de hogy is mondjam, azért vannak jobb helyek. Lehet, hogy máshova kéne költöznöm és extravagánsabb életet kellene vinnem” – humorizált Albon, aki a két héttel ezelőtti Japán Nagydíjon a kvalifkáción Verstappenével ezredre egyező időt ment, a futamon pedig megszerezte eddigi legjobb F1-es eredményét, egy 4. helyet.