A 2018-es pilótapiaci mozgások legnagyobb meglepetését Daniel Ricciardo okozta, amikor a Mercedesnél és a Ferrarinál elutasított ausztrál a Red Bull-lal való hosszabbítás helyett bejelentette, hogy az idei évtől a Renault versenyzője lesz.

Míg a Red Bull az új motorpartnerrel, a Hondával is hat dobogós helyezést, köztük két futamgyőzelmet szerzett, a Renault gyári csapata a beígért előrelépés helyett inkább romlott, Ricciardo az eddigi 17 forduló alatt mindössze hat alkalommal tudott pontot szerezni.

Az éles kontraszt miatt újra és újra felmerül a kérdés, hogy nem bánta-e meg a döntést, de Ricciardo továbbra is csak nemmel tud felelni.

“Én nem bánok semmit. Próbáltam már elképzelni, milyen évem lenne idén a Red Bullnál, milyen eredményeket értem volna el, de úgy érzem, nem lett volna más, mint tavaly. Nem hiszem, hogy előrébb léptem volna. Max nyert két futamot, de a csapat semmivel sem mutatott többet, mint amikor ott voltam. Lehet, hogy párszor felállhattam volna a dobogóra, de ez már megvolt számomra, és számomra nem ez az elérhető csúcs a Forma-1-ben. Látva, hogy mire képes a Red Bull, az sem lenne kielégítő számomra” – mondta a Fairfax Mediának.

“A tavalyi évre visszatekintve igen, jóval előrébb voltam a bajnokságban, de jóval frusztráltabb versenyző is voltam akkor. Egyénileg idén sokkal többet hoztam ki magamból. Megtanultam másképp versenyezni, főleg az idény elejéhez képest, amikor nagyon nem éreztem az autót. Ettől csak jobbá váltam, jól sikerült kikeverednem belőle.”

Ricciardo jelenleg 42 ponttal az egyéni bajnokság 9. helyén áll, mögötte csapattársa, Nico Hülkenberg 35 egységgel a 10. Max Verstappen 212 pontjával a 4.