A Red Bull a Renault-hoz távozott Daniel Ricciardo helyére a Toro Rossónál előtte jól teljesítő Pierre Gaslyt ültette 2019-re, ám a francia nagyon halványan teljesített Max Verstappen mellett, ezért minden korábbi fogadkozás ellenére a nyári szünet után pilótát cserélte, Gasly visszakerült a kiscsapathoz, míg onnan előléptették az idén bemutatkozott Alexander Albont.

A tavaly a Forma-2-es bajnokság 3. helyén záró thai-brit ifjonc az előzetes várakozásokat felülmúlóan szerepelt mind a Toro Rossónál, mind a Red Bullnál, legutóbb, a Japán Nagydíj kvalifikációján ezredre hozta Verstappen idejét, a versenyen pedig elérte eddigi legjobb F1-es eredményét a 4. hellyel.

Albon jövője egyre biztosabbnak látszik, igaz, az energiaital-gyártó motorportfőnöke, Helmut Marko semmit sem akar elkiabálni.

“Egyre jobban szerepel, de azért a futamokon még gyorsulnia kell. Egy kicsit nehezen indul be” – mondta az osztrák.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner még pozitívabban beszélt Szuzukában:

“Lenyűgöző munkát végzett itt. Az tuti, hogy ügyesen dolgozik a helyéért, sok szempontból csak eldobni tudja az ülést, szerintem eddig szuperül teljesített” – nyilatkozta a brit Channel 4-nak, hozzátéve, hogy dönteniük viszont még nem kell. “Bőven ráérünk. Minden pilótánk le van szerződtetve, nem kell kapkodnunk, de eddig nagyon elégedett vagyok vele.”

F1: Albon csak eldobni tudja a Red Bull-ülést 1

Albon, Verstappen, Gasly, Kvjat – az opciókkal nincs gond