A Ferrari az eredmények tekintetben jó cserét csinált, a veterán Kimi Räikkönen helyére beültetett Charles Leclerc idén simán felért a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szintjére, és sokan az egyelőre nyilvánvaló hibái ellenére is őt szeretnék a Scuderia kiemelt versenyzőjeként látni.

Közéjük tartozik a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore is, aki az olasz RAI rádiónak fejtette ki erről a véleményét.

“Leclerc gyorsabb Vettelnél és készen áll a bajnoki cím megnyerésére. Ha én lennék a Ferrari csapatfőnöke, őt választanám első számú pilótámnak. Lehet, hogy nem tökéletes, de csak elviszi az autót a célig.”

“Az csak szöveg, hogy mindenki közösen a csapat sikeréért – ki kell választani valakit, aki a bajnoki címért megy, máskülönben sosem nyerik meg. Vettel is maradhat, mert jó, de csak második versenyzőként” – osztotta ki a szerepeket Briatore, aki még a top3-ba sem sorolja a németet.

“Verstappent, Leclerc-t és Hamiltont tenném oda. De Hamilton sem azért győz, mert ő a legjobb, hanem mert övé a legjobb autó. Egyáltalán nem legyőzhetetlen, még ha tényleg erős és keveset is hibázik. Ha nyomás alá kerülne, máris más lenne a helyzet.”

Ami a Ferrari 2020-as bajnoki esélyeit illeti, Briatore nem túl bizakodó: “Mindannyian abban reménykedünk, hogy a jövő évben összejöhet, de minden év elején ezt reméljük.”

Az olaszt volt versenyzője, Michael Schumacher fiáról, az idén első – eléggé színtelen-szagtalan – Forma-2-es idényét töltő Mickről is megkérdezték.

“Mick jó versenyző, de nincs az apja szintjén. A legjobbakat kívánom neki, de úgy gondolom, nem lehet az apjához mérni.”