Még a Forma-1-es Orosz Nagydíjon illette a hülye és idióta jelzőkkel az egyik versenybírót a Haas Forma-1-es csapatfőnöke, Günther Steiner, amiért Kevin Magnussent egy öt másodperces büntetés miatt a nyolcadik helyett csak a kilencedik helyen rangsorolták. Miután ez a leintés után, rádióüzenetben hangzott el, bejátszották a világközvetítésbe is.

Benne volt a pakliban, hogy a versenyfelügyelői testületnek már nem először odaszúró Steiner komolyabban is megütheti a bokáját kihágásáért, ugyanis ezzel több pontot (12.1.1.c, 12.1.1.f) is megsértett a Nemzetközi Sportkódexben. Végül megúszta egy 7500 eurós (körülbelül 2,5 millió forintos) pénzbüntetéssel – derült ki azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken raportra hívta, majd meghallgatta az ügyben.

Az FIA közleményében kiemelte, hogy Steiner megerősítette, hogy csak egyetlen bírónak szólt az üzenet, és már megbánta a helytelen szóhasználatot. Korábban ilyesféle, morális incidensért még nem kellett elmarasztalni a Haas-főnököt, de amennyiben a jövőben újra elő kell venni hasonló okból, komolyabb következményekkel számolhat, ami akár a csapatot is érintheti.