Az első szabadedzésen elsőként végző Valtteri Bottas nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíj második gyakorlását is. A Mercedes versenyzője egy tizedmásodperccel előzte meg Lewis Hamiltont, akit a Red Bull hollandja, Max Verstappen követett további kéttizedes hátránnyal.

Őket a Ferrarik követték Charles Leclerc-Sebastian Vettel sorrendben. A vörösök az utolsó percekben javítottak legjobb idejükön, de a másik Red Bull-lal Alexander Albon sem volt tőlük messze a hatodik pozícióban. A középmezőny élén nem történt változás a magyar idő szerint hajnalban tartott gyakorláshoz képest: a mclarenes Carlos Sainz lemaradása 1,2 másodpercre rúgott a hetedik helyen.

Habár a radarképek jelezték, hogy közeledik némi csapadék a szuzukai aszfaltcsík fölé, az edzés száraz időben, komolyabb incidensek nélkül lezajlott. Bottas megpördülésével színesítette a 90 perces gyakorlást, a finn a célegyenesre fordulva vesztette el az irányítást Mercedese felett.

A versenyszimulációkat a csapatok a szokásosnál valamivel később kezdték el. Nagyobb hangsúlyt fektettek az egykörös tempó megtalálására, egyrészt a kimaradó harmadik szabadedzés miatt, másrészt azért, mert akár az is előfordulhat, hogy a második gyakorlás eredménye alapján állnak fel a pilóták a vasárnapi rajtrácsra. Mindez attól függ, hogy sikerül-e megrendezni a kvalifikációt az érkező Hagidis tájfun miatt.

A Forma-1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzése elmarad, az időmérő pedig – ha minden a tervek szerint alakul – magyar idő szerint vasárnap hajnali 3 órakor kezdődik.

F1: Bottasé az ideiglenes pole-pozíció Szuzukában 2

Kövesd Forma-1-es oldalunkat, hogy ne maradj le a száguldó cirkusz legfrissebb híreiről!