Több mint egy éve nem nyert versenyt Sebastian Vettel. A Ferrari hazai közönsége előtt, Monzában elkövetett hibája és a fiatal csapattárs, Charles Leclerc által aratott győzelmek láttán sokan már a monacóit tartják a Ferrari első számú pilótájának.

A pletykák is azonnal elindultak: vajon Vettel marad-e a vörösöknél, esetleg a visszavonulást fontolgatja? Habár a szerződése jövő év végéig tart, a korábban a Williams és a Toyota színeiben versenyző Ralf Schumacher szerint a négyszeres világbajnoknak össze kell kapnia magát, ha meg akarja tartani állását 2020-ra is.

F1: Schumacher Vettel helyét félti 1

Ralf Schumacher

“A legrosszabb, ami egy pilótával történhet, ha egy olyan versenyt fut, mint Sebastian Vettel Monzában” – állapította meg a hatszoros futamgyőztes. “Úgy vélem, hogy lefokozták második számú versenyzővé. Ezt a Ferrari egy-két nyilatkozatából meg lehet állapítani.”

“Egyrészt sokkal elérhetőbbnek kellene lennie a nyilvánosság számára. Példának okáért őszintén is nyilatkozhatna, hogy mindenki megértse, hogyan is érzi magát. Másrészt, sürgősen javítania kell a hibastatisztikáján. Monzában újabb nagy bakit láttunk tőle. Ilyesminek természetesen nem szabadna előfordulnia.”

A 2007 végén állás nélkül maradt Schumacher szerint egyetlen módon maradhat Vettel a Ferrarinál. “Dominálnia kell a csapattársa, Charles Leclerc felett a szezon hátralévő részében. Ha nem képes erre, szerintem elhagyja az istállót” – zárta gondolatait.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!