Hamarosan véglegesítik a Forma-1 nagy reformját jelentő 2021-es szabálycsomagot, amelytől sokan azt várják, hogy véget vet az egyenlőtlenségeknek, és kiegyenlíti az erőviszonyokat.

Lehet, hogy megtörténik majd ez, de idő kell hozzá: Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint 2024-ig is eltarthat, mire a szabályok hatása meglátszik az erősorrenden.

“Az élen álló három csapat mindenki mástól nagyon messze van” – vélekedett Seidl. “Ennek nemcsak a rendelkezésükre álló költségvetés az oka, hanem jobb munkát is végeznek. Még 2021-ben is jobb munkát fognak végezni.”

“Rajtunk áll, hogy keményebben és jobban dolgozzunk, amivel eljuthatunk oda, ahol ők vannak. Természetesen ha a lehető legjobb munkát is végezzük mostantól, bizonyos korlátok – csapatméret, pénz stb. – akkor is behatárolják, meddig juthatunk el.”

“El fog tartani egy ideig, amíg egy szintre kerülhetnek a csapatok. Egy, két, de akár három évig is eltarthat a dolog, de ez az a kihívás, ami most előttünk áll. Keményebben és jobban kell dolgoznunk.”