A Forma-1-ben hosszú ideje állandó téma a hétvégék programjának átalakulása, többek között az időmérő formátumának megváltoztatásáról is számtalanszor volt már szó.

Úgy tűnik, mostanra eldőlt a kérdés, jövőre rendeznek utoljára hagyományos kvalifikációt, 2021-től pedig sprintversenyen dől el, ki honnan rajtolhat a vasárnapi nagydíjon, ezt árulta el legalábbis a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egy friss interjúban.

“Minden csapat igent mondott erre, minket is beleértve. Szóval 2020-ra meglesz” – állította a Gazzetta dello Sportnak az olasz.

Binotto szavaiból nem derül ki egyértelműen, hogy már jövőre bevezetnék-e az új rendszert, vagy csak a 2021-es, nagy szabályváltozási csomag része lesz, de az utóbbi tűnik logikusabbnak.

A szombat délutáni sprintfutam egyértelműen egybeesik az F1-tulajdonos Liberty Media törekvéseivel, hogy izgalmasabbá tegyék a show-t, de érdekes lesz látni a rajthelyosztó futam részleteit, valamint azt, hogy milyen kockázatokkal és költségekkel járhat két verseny rendezése.