Daniel Ricciardo egy évvel ezelőtt, a tavalyi nyári szünetben jelentette be, hogy a várakozásokkal ellentétben nem hosszabbít a Red Bull-lal, 2019-től a Renault versenyzőjeként folytatja. Az Milton Keynes-i csapatot is meglepte a hír, de viszonylag gyorsan döntöttek az utódról, az ausztrál ülését a Toro Rossónál szépen szereplő Pierre Gasly kapta meg.

A francia pilóta egyelőre nem vált be, alkalmi villanásoktól eltekintve messze le van maradva Max Verstappentől mind az időmérőkön, de ami még fontosabb, a futamokon is. Míg a holland már két futamot nyert, és nem sokon múlott a harmadik a Hungaroringen, Gasly mindössze kétszer tudott a top10 első felében zárni, harmadannyi pontot gyűjtött, mint csapattársa.

A Motorsport Week Ricciardót kérdezte, mit gondol utódjáról:

“Vitathatatlan tény, hogy nagyon le van maradva Maxtól. Elég nehéz a helyzete. Nem tudom, mi van Pierre-rel, tavaly szép eredményeket hozott a Toro Rossóval, azaz a Red Bullénál egyértelműen gyengébb autóval” – kezdte.

“A csapat elégedett lehet Maxszal, a győzelmekkel, az első pole-jával, másrészt viszont ők is tudják, hogy sokkal több pontot szerezhettek volna. Nehéz ez. Ismerem Maxot, nagyon erős csapattárs, nem is vártam, hogy Pierre elveri, de meglep, hogy mekkora a lemaradása.”

F1: Ricciardo nem érti, miért olyan rossz az utódja 1

Ricciardo persze a saját eredményeivel sem lehet elégedett, mert míg volt csapata, a Red Bull futamokat nyer, a Renault-val idén mindössze négy alkalommal jött össze a pontszerzés.

“Megnéztem Max belső kamerás felvételeit, az autó nagyon stabil volt, a Hondával jól állnak. Nagy a kontraszt az ő és az én helyzetem között. Nem tudom, mit mondjak, nehéz ezt megemészteni, és nyilván szívesebben lennék ott, ahol ő. Másrészt viszont egy év után sem bántam meg semmit” – szögezte le.