A múlt vasárnapi Magyar Nagydíjat követően a dobogósok “leülős” interjúi során felmerült Fernando Alonso visszatérése, ennek kapcsán a ferraris Sebastian Vettel megjegyezte, hogy szerinte sosem kedvelte őt a kétszeres világbajnok spanyol.

Egy internetes kérdezz-felelek során a sportágból tavaly év végén távozott versenyző véleményét is megkérdezték Vettel állításáról.

“Hallottam ezt, de egyáltalán nem igaz. Mindig tiszteltük egymást és kellemes volt a viszonyunk. Talán a média, a helyzet miatt jött ki így, de ismétlem, épp ellenkezőleg vagyok vele.”

Ami konkrétan a visszatérést illeti, felvetették Alonsónak, hogy talán nem lenne könnyű, a nehéz természete miatt nem kapkodnak érte az élcsapatok…

“Én épp az ellenkezőjét hallottam mindenkitől, akivel dolgoztam, de lehet, hogy kifelé nem sikerült ezt sugároznom. Én mindent beleadok a csapatomért, minden nap, minden egyes körön. A legjobb bizonyíték erre az, hogy a Renault-hoz is visszatértem később és a McLarenhez is.”

A 38 éves versenyző ugyanakkor, állítása szerint legalábbis – nem is igyekszik visszakerülni a száguldó cirkuszba, nem lenne gond számára, ha nem szerez harmadik világbajnoki címet.

“Voltam olyan szerencsés, hogy minden F1-es álmomat valóra válthattam, sőt annál is többet. Egy kicsit meglep, hogy mostanában mennyien beszélnek a visszatérésemről. Az évem első fele jobb nem is lehetett volna: világbajnoki címet szereztem (a hosszútávú bajnokságban, WEC – a szerk.), győztem Le Mans-ban, győztem Daytonában, Sebringben. Ha valamikor vissza akarok térni, szólni fogok!”

Alonso az F1 helyett továbbra is a legkülönfélébb kategóriákban szeretné bizonyítani autóversenyzői kvalitásait, azt mondta, a következő projektje több hónapos elköteleződést kíván, és hogy “ha könnyű lenne, nem lenne élvezet”.

A spanyol tavasszal a Toyota terepralicsapatával tesztelt, azóta tartja magát a spekuláció, hogy 2020-ban nekifut a Dakar-ralinak.