A Red Bull-os Max Verstappen győzött az Osztrák Nagydíjon, Sebastian Vettellel történt ütközéséig kiválóan ment Silverstone-ban, a Német Nagydíjon behúzta idei második futamgyőzelmét is, majd a múlt hétvégén a Hungaroringen megszerezte pályafutása első F1-es pole-ját, a futamon pedig sokáig vezetett, mielőtt Lewis Hamilton a Mercedes ihletett gumitaktikájának köszönhetően meg nem előzte.

A holland egyértelműen lendületben van, a pontokat is szépen hozza, de főnöke, Christian Horner gyakorlatilag kizártnak tartja, hogy beérje Hamiltont, csak a mostanra mindössze hétpontos előnyben lévő Valtteri Bottas megelőzése reális:

“Lewisnak köze három győzelemnyi pontelőnye van kilenc versennyel a vége előtt, három futamon nulláznia kéne. Ez igen igen valószínűtlen. A Mercedesnek valamit orbitálisan el kellene b…nia ahhoz, hogy ne nyerjék meg a világbajnokságot” – mondta a Motorsport.comnak. “Úgy gondolom, hogy az idény második felében a minél jobb felzárkózás lehet a célunk. Javul az autónk és a Honda is folytatja a fejlődést, ez egy építkezési év 2020-ra.”

A Red Bull éve nyögvenyelősen indult, de Horner úgy véli, mostanra elkapták a fonalat:

“Azt hiszem, hogy az idei szabályváltozások nem jöttek jól nekünk az első szárny használatának tekintetében. De úgy gondolom, a csapat mostanra rájött, hogyan használhatjuk ki jobban az új szabályokat, sikerült javítanunk az autó balanszán, karakterén.”

“Emellett idén a gumi konstrukciója is változott, ez a két dolog együtt komolyan odavágott nekünk a kasztni tekintetében. De egyértelműen jó haladást értünk el az elmúlt pár hónapban, a fejlődés pedig az idény második felében is folytatódni fog.”