A négyszeres világbajnok Alain Prost a Renault gyári csapatának újjáélesztése óta tanácsadóként dolgozott az alakulatnál, mostantól viszont igazgatóként folytatja.

A 64 éves francia a csapatfőnök Cyril Abiteboul, az elnök Jerome Stroll, a pénzügyi főnök Thierry Cognet és a továbbra is kisebbségi tulajdonos Genii-főnök Gerard Lopez mellé került az igazgatótanácsban.

A Renault szóvivője szerint Prost feladata lesz a jövőkép, a célok és értékek, a cégstratégia és -struktúra meghatározása, ő képviseli majd a csapatot a márka tulajdonosai felé, emellett szerepe lesz a költségvetés és a kiadások, valamint a szponzori és versenyzői szerződések jóváhagyásában.

Prost mostantól igen hasonló szerepkörben dolgozik, mint Niki Lauda tette a Mercedesnél májusban bekövetkezett haláláig.

Érdekes módon a Mercedes is ma délelőtt jelentette be F1-es igazgatótanácsának átalakítását: az elhunyt Lauda igazgatótanácsi elnöki posztjára a stuttgarti márka eddigi kutatás-fejlesztési vezetője, Markus Schafer került, míg a cég élére katapultált Ola Kalleniust az eddigi fejlesztésért felelős alelnök Frank Markus Weberrel pótolták.