Daniel Ricciardo tavaly nyáron meglepetésre úgy döntött, hogy nem hosszabbít a Red Bull-lal, inkább a Renault gyári csapatához igazol.

A francia alakulat eddig jócskán alulmúlta a reményeket és elvárásokat, a cél az volt, hogy idén már a dobogós helyekért küzdjenek, ehelyett a tavalyinál jóval kevesebb ponttal állnak a konstruktőri bajnokság 5. helyén, ugyanakkor a Red Bull az új motorpartnerrel, a Hondával is képes volt már futamot nyerni.

Az ausztrál pilóta természetesen újra és újra megkapja a kérdést, hogy nem bánja-e a döntését, de a válasz egyelőre még mindig az, hogy nem, úgy véli ugyanis, hogy a Red Bull is csak stagnál.

“Gyakran mondják nekem, hogy nézd, Max a dobogón áll, te meg a közelében sem jársz. De mi is a helyzet valójában? Nem azért mondom ezt, hogy beszóljak a Red Bullnak, de akkor is, öt éve ugyanúgy teljesítenek” – mondta a holland Formule 1-nek.

“Tavaly a Red Bull eddigre három futamot nyert, most nemrég jutottak az elsőig. Szóval nem jártam volna jobban, ha maradok a Red Bullnál. És pontosan ez a lényeg: ha csak nem a Mercedesnél vezet az ember, nem lehet teljesen elégedett, hiszen a Mercedes dominál. Egyáltalán nem bánom renault-s átigazolásomat” – szögezte le a 30 éves Ricciardo, aki azért annyira még nem bízik a francia csapatban, hogy 2020-on túl is elkötelezze magát.