Silverstone eredetileg egészen 2026-ig szóló szerződést kötött a Forma-1-es Brit Nagydíj rendezéséről, ám az angol pálya üzemeltetője, a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) 2018-ban felmondta a megegyezést, pénzügyileg ugyanis fenntarthatatlan a futam megtartása. Egyelőre nincs új szerződés, a jelenlegi állás szerint a hétvégén tartják az utolsó F1-es versenyt a történelmi helyszínen.

Az ötszörös világbajnok címvédő, Lewis Hamilton azt mondja, nem is akar arra gondolni, hogy Silverstone nélkül rendezzenek F1-es világbajnokságot.

“Silverstone ‘a’ versenypálya. Ezt a nagydíjat sosem veszíthetjük el. Ha ez odaveszi, a Forma-1 a lényegéből veszít. Én úgy vagyok vele, hogy amíg itt vagyok, csak a testemen keresztül! Nem, ameddig én itt vagyok, küzdeni fogok érte! Az egész idényben mindig itt van a legnagyobb tömeg, ide jön ki a legtöbb néző, egyszerűen nem hagyom. Küzdenünk kell érte” – mondta a Mercedes angolja a brit Sky Sportsnak.

A Daily Mail arról tudósít, hogy közel a megegyezés, akár a hétvégén bejelenthetik a hosszabbítást.

“Nagyon bízom benne, hogy pozitív végkimenetele lesz a nagydíj ügyének. A pénzügyi oldalt illetően megegyeztünk az alapokról, már az utolsó simítások vannak soron, szerintem azokkal sem lesz gond” – mondta a motorsportszövetség elnöke, David Richards a lap vasárnapi kiadásának.