A Forma-1-ben egyelőre csak annyi biztos, hogy 2021-ben új korszakot szeretnének indítani, de hogy ez milyen új szabályokat és kompromisszumokat jelent majd, egyelőre senki sem tudja.

Az Ausztriában 13 év után újra futamgyőzelmet arató Honda egyelőre csak 2020 végéig kötelezte el magát a sorozatban, a japánok mérlegelik, hogyan tovább.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a kezdeti motorforradalom ötletéből nem lesz semmi, ha az autók jelentősen át is alakulnak, a motorszabályok nagyjából változatlanok maradnak.

A Honda F1-es igazgatója, Jamamoto Maszasi szerint a jövő szempontjából sok múlik az új szabályokon. “Természetesen még nem tudjuk, mi vár ránk, és az is benne van a pakliban, hogy az új szabályok hátrányosak lesznek számunkra” – fejtegette Jamamoto.

“Az F1 a motorsport legfelső szintje. Olyan kategóriának kell lennie, amely a technológia csúcsát jelképezi. Ez az elvárásunk az F1 felé.”

Az esetleges közös folytatásról éppen az Osztrák Nagydíj helyszínén tárgyalt a Red Bull és a Honda, a megbeszéléseken a japánok több vezetője is képviseltette magát.