A Red Bull a tavaly a Toro Rossónál szépen teljesítő Pierre Gaslyval pótolta a Renault-hoz átigazolt Daniel Ricciardót, ám a francia ifjonc egyáltalán nem tudja tartani a lépést Max Verstappennel, a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon, a márka hazai futamán egyenesen kört kapott a futamot megnyerő hollandtól.

Gasly küszködése miatt már jó ideje téma a pilóta lecserélése, a fő jelölt a Toro Rossóhoz visszavett Danyiil Kvjat, ám az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is leszögezte, hogy év végéig számolnak a franciával.

“Pierre-nek elég nehéz időszaka van, de mindent megteszünk, hogy támogassuk. Szerintem újraindításra van szüksége. Tudjuk, hogy mire képes. Egyszerűen csak egy ‘Control-Alt-Delete’ kéne neki, egy újraindítás” – mondta róla a vasárnapi verseny után.

“Gyors pilóta, a gondot nyilvánvalóan az jelenti, hogy Max minden hétvégén hozza az eredményeket, ez pedig nyomást helyez rá a teljesítményét illetően. De kitartunk mellette, továbbra is hiszünk benne, megkap minden támogatást, igyekszünk gondozni a tehetségét, tudjuk, hogy megvan benne.”

“Nem tervezzük Pierre lecserélését. Ő a versenyzőnk, vele dolgozunk, belőle igyekszünk kihozni a maximumot” – állította Horner.

Míg Verstappen kilenc forduló után 126 pontjával a világbajnokság 3. helyén áll, Gasly mindössze 43 pontot gyűjtve a 6.