Leclerc sokáig vezette az Osztrák Nagydíjat, két és fél körrel a leintés előtt előzte meg Max Verstappen – egy véleményes manőverrel. A felügyelők végül nem büntették meg a hollandot, így a monacóinak meg kellett elégednie a második hellyel.

Noha a Ferrari álláspontja az, hogy rossz döntés született, Mattia Binotto csapatfőnök szerint Leclerc nem fog összetörni. “Nem nagyon kell őt vigasztalni” – mondta Binotto.

“Szerintem már most készen áll a következőre, ez csak egy újabb löketet ad számára ahhoz, hogy végre megszerezze az első győzelmét az F1-ben.”

“Kontrollálta a versenyt, és nagyon jó pozícióban volt, de pont ez a jó a sportban: csak a kockás zászló jelzi a verseny végét, addig bármi megtörténhet.”

“Charles szerintem már előre tekint, éhesen várja az új kihívásokat. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb eljön az ő ideje.”

Ross Brawn szerint az Osztrák Nagydíjon láthatott ígéretes jeleket a Scuderia. “Az autó már sokkal versenyképesebb, mint Barcelonában volt, Leclerc hétvégéről hétvégére javul, és Vettelnek is nagyon jó futama volt az időmérős műszaki hibája után” – vélekedett Brawn.

“Még sok munka vár a Ferrarira, de a csapat jó úton jár, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan meglesz ennek a jutalma.”