Jó döntést valószínűleg nem tudott hozni az FIA Max Verstappen és Charles Leclerc ausztriai eseténél, a szervezetnek mindenképp bele kellett harapnia az egyik ujjába. Sebastian Vettel nagyon véleményes és szigorú kanadai büntetése után a népharag azt követelte, hogy hagyják versenyezni a pilótákat, a felügyelők pedig végül ebben a szellemben döntöttek, és nem vették el Verstappen első helyét.

Mondhatni, közkívánatra, hiszen nem szóltak bele utólag a versenybe, csakhogy nagyon sokan vélik úgy, hogy ha Vettelt Kanadában a paragrafusokba vasmarokkal kapaszkodva megbüntették egy olyan incidensért, ahol még kontakt sem volt a két autó között, ezt sem lehetett volna szó nélkül hagyni.

Michael Masi versenyigazgató mindenesetre kikérte magának, hogy a két esetet összefüggésbe hozzák. “Minden egyes incidenst önmagában kell vizsgálni, figyelembe véve a konkrét helyzetet és a körülményeket” – mondta Masi.

“Ha ezt a két esetet próbálnánk összehasonlítani, az olyan lenne, mintha almát hasonlítanánk a narancshoz.”

“Sebastian kanadai incidense nem előzési manőver volt, ez meg itt Ausztriában az volt. És ahogy a felügyelők szerintem helyesen rámutattak, nem történt szabálytalanság.”