Nem sikerült megváltania a világot Pierre Gaslynak a Red Bullnál. A Daniel Ricciardo helyére szerződtetett francia nem tudta felvenni a versenyt Max Verstappennel, és egyelőre a javulás jeleit sem igazán mutatta.

Beszédes az a statisztikai adat, hogy Gasly még egyetlen versenyen sem előzte meg Verstappent. A holland idei legrosszabb eredménye megegyezik a francia idei legjobbjával, az ötödik pozícióval.

A pletykák, miszerint lecserélhetik, egyre csak erősödnek, és a Forma-1-es Osztrák Nagydíj sorsdöntő lehet ebből a szempontból. “Max Verstappen csapattársának lenni nem könnyű: kivételes tehetségről van szó” – mondta Helmut Marko, a csapat tanácsadója. “Azonban Gasly teljesítménye és mutatott tempója egyszerűen elfogadhatatlan” – állította az osztrák szakember.

“Az elmúlt két versenyen, a Kanadai és Francia Nagydíjakon túl nagy volt a különbség kettejük között” – tette hozzá. Gasly a tengerentúlon a nyolcadik lett, hazai versenyén pedig csak azért szerzett pontot, mert Ricciardót megbüntették.

Marko elárulta, hogy az osztrák hétvégét követően tüzetesen átvizsgálják a 10-es rajtszámmal ellátott autót, hátha a technika okozza a hatalmas lemaradást. “Ha találunk valamit, az jó hír” – zárta mondanivalóját a korábbi le mans-i győztes.