A paddockban terjedő pletykák szerint Chase Carey, a Liberty Media vezérigazgatója a távozást fontolgatja, állítólag a következő szezon után adná át a stafétát valaki másnak. Többen is úgy vélik, hogy egy sokkal inkább szakmabeli személyt kellene az utódjának választani – már ha tényleg távozik, bár erről még egyszer sem beszélt nyilvánosan.

Régóta tartják magukat azok a spekulációk, hogy akár a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is lehetne az a bizonyos utód. Wolff szerződése 2020 végén jár le a Mercedesnél, vagyis 2021-től szabad lenne.

Lewis Hamilton a Francia Nagydíjon még arról beszélt, hogy a sportnak semlegesnek kellene maradnia, Wolff kinevezése így rossz üzenet lenne. “Sokak számára tűnhetne úgy, hogy túlságosan elfogult erre a posztra” – vélekedett Hamilton.

Aztán az Osztrák Nagydíj helyszínén váratlanul visszaszívott mindent. “Egy kicsit összezavarodtam az elmúlt napokban. Mondtam valamit, de úgy érzem, talán nem teljesen azt mondtam, amit mondani akartam. Szerintem Toto nagyon különleges munkát tudna végezni.”

“Hogy ettől jobb lenne az F1? Hiszem, hogy jobb lenne, de ezt csak a csapatnál töltött tapasztalatomra alapozva mondom.”

Wolff rövidre zárta a kérdést. “A Mercedest vezetem, és nagyon élvezem ezt a feladatot” – így Wolff. “Nem beszéltünk erről. Lewis valószínűleg a szívéből beszélt a francia verseny után, aztán átgondolta, és megváltoztatta a véleményét.”

“Jó, hogy gondolkozik azon, hogyan lehetne a lehető legjobban vezetni az F1-et. De ami engem illet, nagyon jól érzem magam ott, ahol jelenleg vagyok.”