Ahogy már korábban kiderült, a Mercedesnél az idény elején arra utasították a pilótákat, hogy az első két helyen haladva a futamok zárószakaszában nem próbálkozzanak megfutni a verseny leggyorsabb körét az idén bevezetett bónuszpontért.

Lewis Hamilton sima rajt-cél győzelem felé haladt a tagadhatatlanul unalmas Francia Nagydíjon vasárnap, így az angol nem igazán törődött a tilalommal. Versenymérnöke, Peter Bonnington az utolsó kör kezdetén arról tájékoztatta az angolt, hogy a ferraris Sebastian Vettel friss lágy gumikat vett fel, a leggyorsabb körért indul, így ők nem próbálkoznak vele, de az ötszörös világbajnok azt mondta, ha Vettelnek nem jön össze, azért neki is sikerülhet.

Hamilton a befutónál egy 1:32,764-es idővel be is húzta a leggyorsabb kört, amit Vettel végül mindössze 24 ezreddel javított meg, amikor őt intették le.

“Szerintem sosem szabad feladni, sosem szabad elégedettnek lenni, vagy azt gondolni, hogy valami lehetetlen” – mondta az angol a futam után.

“Elérhető volt még egy pluszpont. A srácok a bokszutcából nyilván nem tudhatják, én mit érzek az autóban, de én úgy láttam, van még a gumikban egy kicsi, és már csak egy kör volt hátra. Úgy voltam vele, hogy azért csak megpróbálom. Még a kör közben is mondták, hogy hagyjam, Vettelnek új gumijai vannak, nem lehetek gyorsabb. De őrült versenyző lévén úgy gondoltam, talán nekem is meglehet.”

“Nem gondoltam, hogy ilyen kevésen múlik majd – ha kicsit másképp csinálom, össze is jöhetett volna. Nem volt tökéletes a köröm, nem sütöttem ki teljesen az akksit sem vagy ilyesmi. De jó lecke volt ez, sosem vehetünk biztosra semmit, végig nyomni kell, mindig” – magyarázta.