A Red Bullnak kevesebb pontja van hét verseny után, mint 2018-ban volt, noha Max Verstappen már kétszer is felállhatott a dobogóra. Benne van ebben, hogy Pierre Gasly a vártnál gyengébben teljesít, a Red Bull azonban elismeri, hogy volt már az ideinél erősebb szezonja is.

Max Verstappen szerint a Honda-motornak nincs sok köze a visszaeséshez, az új, egyszerűbb első szárnyaknak annál inkább.

“A Honda-motornak nincs sok köze a problémáinkhoz” – mondta Verstappen, aki szerint jelenleg valóban nem a Red Bull kasztnija az etalon. “A szabályok változása jelentősebb volt, főleg az, hogy az első szárnyak sokkal egyszerűbbek lettek.”

“Nagyon jók voltunk abban tavaly és tavalyelőtt is, ahogy az első szárnnyal bántunk. A változás elvett egy kicsit az erősségünkből, egy kis finomhangolásra van szükségünk ezen a területen.”

“A szezon elején talán elmulasztottuk ezt, de tisztában vagyunk ezzel. Próbálunk úrrá lenni rajta.”

“Egy kicsit több tapadásra lenne szükségünk, de mindenki erre vágyik. Nincs alapvető problémánk vagy ilyesmi, de dolgoznunk kell az autón, ha gyorsabbak akarunk lenni a kanyarokban.”